19. september 2018

Dårlig ånde kan afhjælpes - til gavn for blodtrykket.

En gruppe ildsjæle har netop stiftet en international forskergruppe med det formål at hjælpe de mange patienter, der lider af halitose (dårlig ånde). Ny forskning har påvist, at den dårlige ånde i 10-20% af tilfældene stammer fra ekstraorale kilder, typisk respirationssystemet. Men da de resterende 80-90% stammer fra mundhulen, er det tandlægernes opgave at udrede og behandle disse patienter. En del tilfælde skyldes parodontal sygdom og kan kureres med sufficient parodontalbehandling. Omkring halvdelen af tilfældene skyldes flygtige svovlforbindelser, som tungens mikrobiom udskiller. Det hjælper defor at rnse tungen regelmæssigt med en tungeskraber. Ud over at dæmpe den dårlige ånde medfører brug af tungeskraber desuden en forbedring af smagsoplevelsen, idet tungens smagsreceptorer for salt blotlægges. Derved bliver patienterne mindre tilbøjelige til at pøse salt på maden, hvilket kan være til gavn for den generelle helbredstilstand og ikke mindst for blodtrykket Kilde:Tandlægebladet, præsenteret på Eroperio9, juni 2018 af Edwin G. Winkel (Amsterdam)
Læs mere

16. september 2018

Snorkeskinner

Udover den generende lyd, påvirker snorken ofte også søvnkvaliteten for den der snorker. Snorken er ofte forbundet med stop i vejrtrækningen (søvnapnø) pga aflukning af svælget under søvnen. En ny undersøgelse hvor Dansk Søvnapnøforening har medvirket, viser nemlig for det første, at halvdelen af de ramte ikke er klar over, at de har søvnapnø, og for det andet, at den resterende halvdel er tilbageholdende med at søge behandling. Vi kan på klinikken være med til at afhjælpe problemet med en snorkeskinne. Vi henviser altid først til øre-, næse og hals læge, så der er sikkerhed for, at snorken ikke stammer fra aflukninger i næsen vejen, da en snorkeskinne ikke kan afhjælpe det problem. Vi har nu to typer af snorkeskinner, hvor den ene fixerer kæberne helt og den anden giver mulighed for at åbne munden. Ved tryk på "læs mere" kan de se billeder af skinnen og dens virkemåde.
Læs mere

05. september 2018

Dine tænder påvirker kroppen

Betændelse i tænder og mund kan påvirke resten af kroppen og menes at kunne forværre betændelses sygdomme andre steder i kroppen. Betændelse i munden udgør en særlig risiko for mennesker, der har nedsat modstandskraft på grund af sygdom eller medicin. Almindelige bakterier i mundhulen kan blive farlige for mennesker med parodontitis, fordi bakterierne føres med blodbanen rundt i kroppen. Kilde: Sundhed juni 2018 Dette understreger vores profil på klinikken, nemlig: "Sunde tænder hele livet"
Læs mere

29. august 2018

Slip af med den dårlige ånde

Hos 90 % af alle, der lider af dårlig ånde, skal årsagen findes i munden.Bakterier samler sig på tungen, i tandkødslommer eller i utætte fyldninger og danner ildelugtende svovlforbindelser. Hos de resterende 10%, skyldes den dårlige ånde almensygdomme, indtagelse af visse lægemidler samt drikke- og fødevarer.
Læs mere

09. august 2018

Tandsygdomme - en risiko ved diabetes.

Undersøgelser viser, at behandling af parodontitis hos diabetes patienter kan mindske blodsukkerniveauet betydeligt og forhindre tidlig død på grund af diabetes. Samtidig har det vist sig, at diabetespatienter, der bliver behandlet for parodontitis, har nemmere ved at regulere deres blodsukker - endda med mindre mængder medicin. Der er således rigtig god grund til at interessere sig for sin tandsundhed og optimere sin mundhygiejne, hvis man har diabetes. Det er faktisk helt nødvendigt!.
Læs mere

11. juli 2018

Åbent hele sommeren

Så er det ferietid :). Klinikken har åbent hele sommeren, dog med ændrede åbningstider. Tryk videre for at se ændrede åbningstider fra uge 28 til og med uge 32. Rigtig god sommer.
Læs mere

27. juni 2018

Onlay i stedet for krone

Når man laver en krone på en tand, må tandlægen typisk slibe en væsentlig del af den raske tand væk for at give plads til kronen. Der findes imidlertid ofte et alternativ til behandling med kroner – en metode som bevarer tanden bedre end den traditionelle kronebehandling. Behandling med et ”onlay” i stedet for en krone bevarer mere af tanden. Samtidig mindskes risikoen for rodbehandling betragteligt med et onlay.
Læs mere

09. juni 2018

Tandlægen kan behandle søvnapnø

En effektiv behandling af den farlige snorken, søvnapnø, der kan medføre alvorlige sygdomme, kan være snorkeskinner, som er specialfremstillet af tandlægen. Det er ikke alle tandlæger der laver dem, men vi har efterhånden lavet dem i mange år med stor succes. Vi har nu to typer skinner at vælge mellem. Lav en aftale på klinikken, så kan vi fortælle meget mere om behandlingen.
Læs mere

06. juni 2018

Hygge i Botanisk have

Tirsdag den 5/6 drog vi alle ind i Botanisk Have, hvor der var arrangement med: Maria Lucia Jens Jacob Tychsen Søs Fenger Rasmus Nøhr Rosalinde Mynster Swing Sisters Maria Montell Marie Carmen Koppel Silas Holst Jesper Thilo Susse Wold Kim Sjøgren Gert Henning-Jensen Henrik Krogsgaard Hanne Fabricius Den Kongelige Livgardes Musikkorps Den Kongelige Livgardes Tambourkorps Vi havde en super hyggelig aften, hvor den danske sommer viste sig fra sin allerbedste side,
Læs mere

30. maj 2018

Underskriftsindsamling

Hjælp os med at sikre, at alle har råd til forebyggende tandpleje Folketinget har med en ny, hasteindført særlov sat den danske tandsundhed på standby. Skriv under og hjælp os med at opfordre Folketinget til at sikre, at alle i Danmark har råd til forebyggende tandpleje. Vi opfordrer til, at Folketinget hurtigst muligt erstatter særlov L 235 med en ny og bedre lov. GÅ VENLIGST VIDERE HVIS DU ØNSKER AT SKRIVE UNDER.
Læs mere
« Forrige1234567...21Næste »