14. november 2018

Kursus i sygdom og medicin

Torsdag den 1. november, afholdte Køge Tandlægeforening kursus i "Den medicinsk kompromitterede patient. Kurset blev afholdt af Specialtandlæge Merete Aaboe. Sahar, Elif og Marie var alle med. Vi bliver heldigvis ældre og ældre, men det medfører desværre også at vi tager mere medicin end tidligere. Vi tandlæger skal derfor have en opdateret og stor viden indefor medicin og dens interaktioner, bivirkninger, almentilstand og risici ved behandlings typer og ordinering af medicin. Det var et godt kursus. Man gik derfra med et større overblik og gode råd til hvor vi skal være ekstra opmærksomme.
Læs mere

04. november 2018

Vi støtter Knæk Cancer

Lørdag den 27. oktober, støttede klinikken Knæk Cancer med 10.000 kr. Vi håber det vil være med til at der kan udvikles behandlinger der kan helbrede mennesker med den forfærdelige sygdom.
Læs mere

28. oktober 2018

SYMPTOMER PÅ CANCER I MUNDEN:

Langt flere danskere rammes i dag af cancer i munden end for 20 år siden, og de der overlever slås ofte med tandproblemer resten af livet. Tandlægen kan være med til at opdage sygdommen i tide.
Læs mere

10. oktober 2018

Snorker du? - og er din dag præget af træthed?

Din dagstræthed kan skyldes ubevidste vejrtrækningspauser pga. søvnapnø. Obstruktiv søvnapnø er en lidelse, der gør at luftvejene kollapser, og vejrtrækningen udebliver i mere end 10 sekunder. Du vågner derfor af apnøerne mange gange i løbet af natten, op til 400 gange på en nat, i mange tilfælde uden at vide at opvågningerne finder sted. Derved bliver søvnkvaliteten væsentligt forringet, og dagstræthed opstår med risiko for søvnanfald i løbet af dagen.
Læs mere

26. september 2018

TF i nyt debatindlæg: Flere mister tænderne, mens regeringen skærer i tilskud

I et nyt debatindlæg går Tandlægeforeningen i rette med regeringen for at nedprioritere tandsundheden, alt imens flere vil blive ramt af parodontitis. Fire ud af ti danskere har parodontitis, og endnu flere vil blive ramt af sygdommen de kommende år, mens brugerbetalingen på tandpleje er historisk høj. Alligevel nedprioriterer regeringen tandplejen. Sådan skriver Freddie Sloth-Lisbjerg, formand for Tandlægeforeningen, i et nyt debatindlæg på Altinget.dk. Du kan læse debatindlægget neden for.
Læs mere

19. september 2018

Dårlig ånde kan afhjælpes - til gavn for blodtrykket.

En gruppe ildsjæle har netop stiftet en international forskergruppe med det formål at hjælpe de mange patienter, der lider af halitose (dårlig ånde). Ny forskning har påvist, at den dårlige ånde i 10-20% af tilfældene stammer fra ekstraorale kilder, typisk respirationssystemet. Men da de resterende 80-90% stammer fra mundhulen, er det tandlægernes opgave at udrede og behandle disse patienter. En del tilfælde skyldes parodontal sygdom og kan kureres med sufficient parodontalbehandling. Omkring halvdelen af tilfældene skyldes flygtige svovlforbindelser, som tungens mikrobiom udskiller. Det hjælper defor at rnse tungen regelmæssigt med en tungeskraber. Ud over at dæmpe den dårlige ånde medfører brug af tungeskraber desuden en forbedring af smagsoplevelsen, idet tungens smagsreceptorer for salt blotlægges. Derved bliver patienterne mindre tilbøjelige til at pøse salt på maden, hvilket kan være til gavn for den generelle helbredstilstand og ikke mindst for blodtrykket Kilde:Tandlægebladet, præsenteret på Eroperio9, juni 2018 af Edwin G. Winkel (Amsterdam)
Læs mere

16. september 2018

Snorkeskinner

Udover den generende lyd, påvirker snorken ofte også søvnkvaliteten for den der snorker. Snorken er ofte forbundet med stop i vejrtrækningen (søvnapnø) pga aflukning af svælget under søvnen. En ny undersøgelse hvor Dansk Søvnapnøforening har medvirket, viser nemlig for det første, at halvdelen af de ramte ikke er klar over, at de har søvnapnø, og for det andet, at den resterende halvdel er tilbageholdende med at søge behandling. Vi kan på klinikken være med til at afhjælpe problemet med en snorkeskinne. Vi henviser altid først til øre-, næse og hals læge, så der er sikkerhed for, at snorken ikke stammer fra aflukninger i næsen vejen, da en snorkeskinne ikke kan afhjælpe det problem. Vi har nu to typer af snorkeskinner, hvor den ene fixerer kæberne helt og den anden giver mulighed for at åbne munden. Ved tryk på "læs mere" kan de se billeder af skinnen og dens virkemåde.
Læs mere

05. september 2018

Dine tænder påvirker kroppen

Betændelse i tænder og mund kan påvirke resten af kroppen og menes at kunne forværre betændelses sygdomme andre steder i kroppen. Betændelse i munden udgør en særlig risiko for mennesker, der har nedsat modstandskraft på grund af sygdom eller medicin. Almindelige bakterier i mundhulen kan blive farlige for mennesker med parodontitis, fordi bakterierne føres med blodbanen rundt i kroppen. Kilde: Sundhed juni 2018 Dette understreger vores profil på klinikken, nemlig: "Sunde tænder hele livet"
Læs mere

29. august 2018

Slip af med den dårlige ånde

Hos 90 % af alle, der lider af dårlig ånde, skal årsagen findes i munden.Bakterier samler sig på tungen, i tandkødslommer eller i utætte fyldninger og danner ildelugtende svovlforbindelser. Hos de resterende 10%, skyldes den dårlige ånde almensygdomme, indtagelse af visse lægemidler samt drikke- og fødevarer.
Læs mere

09. august 2018

Tandsygdomme - en risiko ved diabetes.

Undersøgelser viser, at behandling af parodontitis hos diabetes patienter kan mindske blodsukkerniveauet betydeligt og forhindre tidlig død på grund af diabetes. Samtidig har det vist sig, at diabetespatienter, der bliver behandlet for parodontitis, har nemmere ved at regulere deres blodsukker - endda med mindre mængder medicin. Der er således rigtig god grund til at interessere sig for sin tandsundhed og optimere sin mundhygiejne, hvis man har diabetes. Det er faktisk helt nødvendigt!.
Læs mere
« Forrige1234567...22Næste »