14. marts 2018

Sådan holder du munden ren

God mundhygiejne er vigtigt for at undgå huller i tænderne, nedsætte risikoen for at få parodontitis og andre sygdomme. Læs her om hvordan du effektivt kan fjerne madrester og bakteriebelægninger, der kan skade både tænder og helbred. ANNETTE AGGERBECK JOURNALIST (kilde: Sygeforsikringen Danmark juli 2017)
Læs mere

04. marts 2018

Overenskomsten opsagt pr 1/6 2018

Ligesom så mange andre forhandlinger, er forhandlingen mellem Danske regioner og Tandlægeforeningen brudt sammen og overenskomsten er hermed opsagt med 3 mdr´s varsel pr 1/6 2018. Der blev flyttet 300 mio kr fra tandlægeoverenskomsten til fængselsvæsenet i 2013 og herefter har regionernes kasse ikke kunnet betale de ydelser der tages. Siden 2012 er det er faktum at ydelses forbruget har haft samme niveau og prisniveauet på de basale ydelser er lavere i Danmark end både Norge og Sverige. Folketinget vil gennemføre en hastelovgivning pr 1/6, således at I vil kunne få tilskud efter denne dato. Info følger.
Læs mere

27. februar 2018

Hygiejne

Vi har på alle 3 klinikker fået autoklaverbart tastatur og mus, så vi nu kan bruge computeren under behandlingen uden at tage handskerne af og stadig opretholde klinikkens høje hygiejne standard.
Læs mere

04. februar 2018

Danske Regioner vil spare på tilskud til tandpatienter

Danske Regioner mener, at voksentandplejen i Danmark er for dyr. Men en analyse viser, at de danske priser på grundlæggende tandpleje i forvejen er de laveste i Skandinavien
Læs mere

31. januar 2018

Hvad betyder god mundhygiejne for vores helbred?

Hvis man ikke har god mundhyhiejne, kan man få tandkødsbetændelse, som uden behandling kan udvikle sig til parodontitis. For tiden diskuteres det, om der er en sammen hæng mellem parodontits og andre sygdomme som for eksempel hjerte- kar sygdomme, diabetes og ledgigt. (kilde: Sygeforsikring "Danmark").
Læs mere

14. januar 2018

Velkommen til Elif Merkit.

Da Helle er gået på barsel , fra december 2017 og 1 år frem, vil det være Elif der tager imod dig ved dit næste besøg. Jeg har ansat Elif, da hun er rigtig sød, dygtig, blid og omhyggelig og jeg håber I vil tage godt imod hende.
Læs mere

21. december 2017

Rigtig glædelig jul samt godt nytår

I ønskes alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår. Klinikken holder åbent onsdag, torsdag og fredag mellem jul og nytår fra kl 9-13. Vi åbner igen efter nytår onsdag den 3. januar
Læs mere

06. december 2017

Flere får tandsygdomme på grund af medicin

To ud af tre tandlæger oplever et stigende antal patienteAl medicin kan have bivirkninger. Men det er nok ikke alle, der tænker over, at astmamedicinen eller antidepressiverne kan give tandproblemer. En undersøgelse gennemført af Tandlægeforeningen tidligere på året viser, at to ud af tre danske tandlæger rapporterer om et stigende antal af patienter med tandsygdomme på grund af medicin de sidste ti år. GODE RÅD MOD MUNDTØRHED Oprethold en god mundhygiejne: Børst tænder med fluortandpasta morgen og aften og hold rent mellem tænderne. Få din tandlæge til at vise dig med hvad og hvordan.Dæk dit væskebehov med vand – undgå syre- og sukkerholdige drikke, fx sodavand og saft. Begræns forbruget af tobak, alkohol, kaffe og koffeinholdig te. Tyg evt. sukkerfrit tyggegummi eller sut på sukkerfrie pastiller og sugetabletter. Og nu afdækker en ny undersøgelse - udført af bl.a. Tandlægeskolen på Københavns Universitet, at der er tale om medicin mod alt fra depression til hjertekarsygdomme over mave-tarmproblemer og astma. Også brug af nogle typer smertestillende medicin og antipsykotika kan give problemer (se liste nederst i artiklen).r, der får tandproblemer på grund af medicin.
Læs mere

29. november 2017

Kursus i porcelænskroner

Fredag den 17/11 og lørdag den 18/11, drog Marie atter en gang til Vejle på kursus. Denne gang var det kursus i Cerec kroner, som er det system vi har på klinikken, hvor vi scanner tanden og fræser kronerne, så de kan cementeres på tanden 2 timer efter. Kurset var arrangeret af Dansk Selskab for Oral CAD/CAM og foredragsholderne var Daniel Butterman fra USA og Marko Ahonen fra Finland som er to meget anderkendte foredragsholdere i emnet. De viste en masse "fif" i den nye opdatering og i det hele taget ved brug af systemet. Der var mange godeinformationer at tage med sig hjem på klinikiken.
Læs mere

13. november 2017

Symposie

Fredag den 3/11 og lørdag den 4/11 var Marie og vores nye, søde og dygtige tandlæge - Sahar, på tandlæge Symposium i rodbehandling. Kursuset blev afholdt af Tandlægeforeningen i Belle Centeret. Der var mange gentagelser af det vi allerede vidste, men også spændende nyt. Alt i alt fik vi bekræftet at de metoder og det udstyr vi bruger på klinikken, er det man anbefaler.
Læs mere