29. oktober 2017

Kursus i implantater

fredag den 27/10 og lørdag den 28/10, var Marie på kursus i Vejle afholdt af Dansk Selskab for Oral Implantologi. Behandlingerne bliver heligvis mere og mere præcis og forudsigelige da der bruges flere digitale redskaber i dag. Ved større behandlinger tages oftest en CT scanning, så knogle og nerveforløb kan ses i 3D, herudfra kan - via en kombination af CT scanningen og scanning med it program laves en grundig planlægning af operationen. Herudover kom en foredragsholder fra Italien og forklarede om et system han selv havde været med til at udvikle, med de strukturer man sætter ovenpå implantaterne (kroner, broer, proteser). Sidst og absolut mest interessant kom en foredragsholder fra Østrig, der var meget dygtig og inspirerende. Han viste og forklarede forskellige teknikker med Piezon kirurgi, som er et instrument man bruger i stedet for bor, når man opererer. Det er meget mere skånsomt for knoglen og vil helt sikkert vinde frem på klinikkerne i fremtiden. Nogle rigtig gode og inspirerende dage.
Læs mere

20. oktober 2017

Godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed

Onsdag den 4/10 2017, kom to repræsentanter fra Styrelsen for Patientsikkerhed forbi og kontrollerede klinikken, som led i en landsdækkende kontrol af alle tandklinikker i Danmark. Vores klinik var tilfældigt udtrukket som en af de første 100 klinikker i undersøgelsen. Alt blev gennemgået lige fra hygiejne, vejledninger, rengøring, journalskrivning overholdelse af udløbsdatoer osv. Vi er heldigvis godt opdateret via nyheds mails fra Tandlægeforeningen osv, så vi har løbende fulgt med de nye tiltag der - heldigvis - hele tiden kommer. Besøget gik rigtig godt, repræsentanterne syntes vi havde godt styr på det hele og vi blev godkendt, så det kan vi alle på klinikken jo være rigtigt stolte af.
Læs mere

09. september 2017

Rygning og implantater

I J. Periodontol aug. 2017 er der publiceret et lille studie, hvor 128 implantatbæerer blev delt i 3 lige store grupper. En cigaret rygende, en vandpiberygende og en ikke rygende gruppe. Grupperne blev sammenlignet på inflammation og fæstetab omkring implantaterne. Resultatet viste mere inflammation og mere fæstetab hos rygere - uanset om det var vandpibe eller cigaretter - end hos ikke rygerne.
Læs mere

30. august 2017

For mange børn får lov at springe over

Danske forældre springer alt for ofte deres yngste børns tandbørstning over eller børster ikke tænderne grundigt nok. Zendium har udviklet nye børne produkter og håber at kunne bidrage til bedre vaner. De nye produkter er mildere og knap så stærke som voksentandpastaen, der kan være årsag til modstand blandt børnene.
Læs mere

21. juli 2017

God sommer

Klinikken holder åben hele sommeren undtagen torsdag den 27/7. Åbningstiderne vil være lidt anderledes, da vi ikke er fuld bemanding. Rigtig god sommer.
Læs mere

11. juli 2017

Oral reconstruction Symposium Danmark

fredag den 30/6 og lørdag den 1/7, var Marie på kursus i implantatbehandling, knogleopbygninger, protetiske løsninger, når de virkelig er komplekse, visdomstands fjernelse, kæbeleds dysfunktioner, æstetisk kroner og broer på implantater og ikke mindst ny behandling af Hortons hovedpine. Kurset blev afholdt af danske Eltident, som bl. a forhandler de Conelog implantater jeg bruger på klinikken. Det var et rigtig godt kursus med masser af konkrete ting at tage med sig hjem og med meget kompetente foredragsholdere,
Læs mere

26. juni 2017

Hele kroppen påvirkes af din mundhygiejne.

Vi ved alle, at vi får huller i tænderne, hvis vi ikke børster vores tænder. Men det er faktisk kun toppen af isbjerget i forhold til de sygdomme og påvirkninger, der kan opstå, hvis vi tager for let på den daglige pleje af tænder og mund. (kilde: Helse aug 2016)
Læs mere

12. juni 2017

E-cigaretter er skadelige

Der er stigende evidens for, at e-cigaretter skader helbredet. Det er konklusionen i en ny rapport fra WHO, som den danske overlæge fra Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, Charlotta Pisinger, bl.a. står bag. (kilde : Tandlægebladet).
Læs mere

28. maj 2017

sommertur med klinikken

Fredag den 19. maj drog alle på klinikken med vores bedre halvdele til Dyrehaven. Først hyggede vi med lidt god mad på Bakken. Herefter så vi Tivoli revyen, som endnu engang var helt fantastisk og fremkaldte en masse gode grin. Det var en af de første fantastiske sommeraftener med gode oplevelser i godt selskab.
Læs mere

25. maj 2017

Vi ønsker alle en rigtig god Kr. Himmelfarts ferie

Vi har lukket fredag den 26. maj efter Kr. Himmelfartsdag. Ved akut behov for tandbehandling hevnvises til Tandlægevagten Oslo Plads 14, Kbh Ø på tlf 70250041
Læs mere