14. januar 2018

Velkommen til Elif Merkit.

Da Helle er gået på barsel , fra december 2017 og 1 år frem, vil det være Elif der tager imod dig ved dit næste besøg. Jeg har ansat Elif, da hun er rigtig sød, dygtig, blid og omhyggelig og jeg håber I vil tage godt imod hende.
Læs mere

21. december 2017

Rigtig glædelig jul samt godt nytår

I ønskes alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår. Klinikken holder åbent onsdag, torsdag og fredag mellem jul og nytår fra kl 9-13. Vi åbner igen efter nytår onsdag den 3. januar
Læs mere

06. december 2017

Flere får tandsygdomme på grund af medicin

To ud af tre tandlæger oplever et stigende antal patienteAl medicin kan have bivirkninger. Men det er nok ikke alle, der tænker over, at astmamedicinen eller antidepressiverne kan give tandproblemer. En undersøgelse gennemført af Tandlægeforeningen tidligere på året viser, at to ud af tre danske tandlæger rapporterer om et stigende antal af patienter med tandsygdomme på grund af medicin de sidste ti år. GODE RÅD MOD MUNDTØRHED Oprethold en god mundhygiejne: Børst tænder med fluortandpasta morgen og aften og hold rent mellem tænderne. Få din tandlæge til at vise dig med hvad og hvordan.Dæk dit væskebehov med vand – undgå syre- og sukkerholdige drikke, fx sodavand og saft. Begræns forbruget af tobak, alkohol, kaffe og koffeinholdig te. Tyg evt. sukkerfrit tyggegummi eller sut på sukkerfrie pastiller og sugetabletter. Og nu afdækker en ny undersøgelse - udført af bl.a. Tandlægeskolen på Københavns Universitet, at der er tale om medicin mod alt fra depression til hjertekarsygdomme over mave-tarmproblemer og astma. Også brug af nogle typer smertestillende medicin og antipsykotika kan give problemer (se liste nederst i artiklen).r, der får tandproblemer på grund af medicin.
Læs mere

29. november 2017

Kursus i porcelænskroner

Fredag den 17/11 og lørdag den 18/11, drog Marie atter en gang til Vejle på kursus. Denne gang var det kursus i Cerec kroner, som er det system vi har på klinikken, hvor vi scanner tanden og fræser kronerne, så de kan cementeres på tanden 2 timer efter. Kurset var arrangeret af Dansk Selskab for Oral CAD/CAM og foredragsholderne var Daniel Butterman fra USA og Marko Ahonen fra Finland som er to meget anderkendte foredragsholdere i emnet. De viste en masse "fif" i den nye opdatering og i det hele taget ved brug af systemet. Der var mange godeinformationer at tage med sig hjem på klinikiken.
Læs mere

13. november 2017

Symposie

Fredag den 3/11 og lørdag den 4/11 var Marie og vores nye, søde og dygtige tandlæge - Sahar, på tandlæge Symposium i rodbehandling. Kursuset blev afholdt af Tandlægeforeningen i Belle Centeret. Der var mange gentagelser af det vi allerede vidste, men også spændende nyt. Alt i alt fik vi bekræftet at de metoder og det udstyr vi bruger på klinikken, er det man anbefaler.
Læs mere

29. oktober 2017

Kursus i implantater

fredag den 27/10 og lørdag den 28/10, var Marie på kursus i Vejle afholdt af Dansk Selskab for Oral Implantologi. Behandlingerne bliver heligvis mere og mere præcis og forudsigelige da der bruges flere digitale redskaber i dag. Ved større behandlinger tages oftest en CT scanning, så knogle og nerveforløb kan ses i 3D, herudfra kan - via en kombination af CT scanningen og scanning med it program laves en grundig planlægning af operationen. Herudover kom en foredragsholder fra Italien og forklarede om et system han selv havde været med til at udvikle, med de strukturer man sætter ovenpå implantaterne (kroner, broer, proteser). Sidst og absolut mest interessant kom en foredragsholder fra Østrig, der var meget dygtig og inspirerende. Han viste og forklarede forskellige teknikker med Piezon kirurgi, som er et instrument man bruger i stedet for bor, når man opererer. Det er meget mere skånsomt for knoglen og vil helt sikkert vinde frem på klinikkerne i fremtiden. Nogle rigtig gode og inspirerende dage.
Læs mere

20. oktober 2017

Godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed

Onsdag den 4/10 2017, kom to repræsentanter fra Styrelsen for Patientsikkerhed forbi og kontrollerede klinikken, som led i en landsdækkende kontrol af alle tandklinikker i Danmark. Vores klinik var tilfældigt udtrukket som en af de første 100 klinikker i undersøgelsen. Alt blev gennemgået lige fra hygiejne, vejledninger, rengøring, journalskrivning overholdelse af udløbsdatoer osv. Vi er heldigvis godt opdateret via nyheds mails fra Tandlægeforeningen osv, så vi har løbende fulgt med de nye tiltag der - heldigvis - hele tiden kommer. Besøget gik rigtig godt, repræsentanterne syntes vi havde godt styr på det hele og vi blev godkendt, så det kan vi alle på klinikken jo være rigtigt stolte af.
Læs mere

09. september 2017

Rygning og implantater

I J. Periodontol aug. 2017 er der publiceret et lille studie, hvor 128 implantatbæerer blev delt i 3 lige store grupper. En cigaret rygende, en vandpiberygende og en ikke rygende gruppe. Grupperne blev sammenlignet på inflammation og fæstetab omkring implantaterne. Resultatet viste mere inflammation og mere fæstetab hos rygere - uanset om det var vandpibe eller cigaretter - end hos ikke rygerne.
Læs mere

30. august 2017

For mange børn får lov at springe over

Danske forældre springer alt for ofte deres yngste børns tandbørstning over eller børster ikke tænderne grundigt nok. Zendium har udviklet nye børne produkter og håber at kunne bidrage til bedre vaner. De nye produkter er mildere og knap så stærke som voksentandpastaen, der kan være årsag til modstand blandt børnene.
Læs mere

21. juli 2017

God sommer

Klinikken holder åben hele sommeren undtagen torsdag den 27/7. Åbningstiderne vil være lidt anderledes, da vi ikke er fuld bemanding. Rigtig god sommer.
Læs mere