20. maj 2017

Ny test af energidrikke: Syrebad for tænderne

Salget af energidrikke eksploderer, men de kan give alvorlige syreskader på tænderne. Det afslører en ny undersøgelse, som DTU Kemi har lavet for Tandlægeforeningen.
Læs mere

03. maj 2017

Ny undersøgelse omkring antibiotika

NIOM har lige foretaget en undersøgelse, der viser at med bare én enkelt antibiotika behandling, øger man antallet af resistente gener mod antibiotika. Herudover sker der en ændring af den sammensætning man har af bakterier, hvilket kan have betydning for den generelle sundhed. (kilde: NIOM nyhedsbrev)
Læs mere

30. april 2017

Klinikken på Tandlægemesse/kursus i Bella Centeret

Fredag den 28. april, var Nanna, Jeanette og Marie på Årskursus i Bella Centeret. I forbindelse med dette kursus, er der arrangeret en udstilling/messe, hvor hele branchen er repræsenteret. Helle S. kom ud og mødte os midt på dagen, hvor vi fik besøgt. Det er altid hyggeligt at møde en masse kollegaer og se hvad der er kommet af sidste nyt indenfor de forskellige områder. Det var en lærerig og rigtig hyggelig dag.
Læs mere

08. april 2017

God påske

Klinikken holder åbent tirsdag den 11. april fra kl 8.30 til kl 15. mandag den 10. april og onsdag den 12. april holder vi ferie.
Læs mere

29. marts 2017

Marie på kursus i implantater

Lørdag den 25/3 2017, var Marie i Roskilde på kursus i periimplantitis. Kurset blev afholdt af DSOI (Dansk selvskab for oral implantologi). Periimplantitis betyder parodontose omring implantater. Da der laves flere og flere implantater - ses også flere tilfælde af periimplantitis. Der er mange forskellige behandlings strategier og man ved i virkeligheden ikke meget om hvad der er bedst. Det man ved, er at det er væsentligt mere kompliceret at behandle betændelse omkring et implantat fremfor omkring en tand, da der ikke er den membran der ligger mellem tand og knogle mellem implantat og knogle. Herudover er implantatoverfladen svære at rense, da den er mere ujævn end tandens og da den er behandlet, så den er ru. Et godt kursus med en masse gode informationer, man kunne tage med sig hjem på klinikken.
Læs mere

12. marts 2017

Sunde bakterier (Probiotika)

Der er kommet mer og mere focus på de sunde bakterier I mundhulen, da mundhulen for det første er adgang til mave-tam kanalen og alle udefra kommende bakterier og fødevarer kommer herigennem. Dernæst er mundhulen faktisk det sted I kroppen, hvor der er flest forskellige bakterier på et lille område. Der er omkring 700 forskellige typer af bakterier I mundhulen. Der er næsten ingen personer, der kan spise som vi genetisk er indrettet til. Den moderne kost indeholder simpelthen for meget suker og stivelse. Selv hvis man undgår slik og sodavand, skal man undgår de fleste forarbejdede fødevarer, da de typisk indeholder meget sukker som er en billig smagsforstærker. Hertil kommer problemer med konserveringsmidler samt det store problem med gift- og medicinrester. Derfor har stort set alle personer gavn af et tilskud af positive bakterier for at opretholde den vigtige balance mellem bakterierne. Probiotika kan ikke erstatte tandrensing og anden tandbehandling, men skal betragtes som et tilskud. Dosis er typisk 1 sugetablet om dagen taget efter, at man har børstet tænder og minimum 1/2 time før måltid/drikke. (kilde: Probiotika nyt)
Læs mere

08. februar 2017

E-damp kan øge risiko for orale sygdomme.

E-cigaretter kan øge risikoen for sygdomme i mundhulen. Det viser et nyt studie fra University og California-Los angeles (UCLA), som Jyllands-Posten omtaler, og som er blevet offent PLoS ONE.
Læs mere

31. januar 2017

Behandling for parodontitis kan redde liv

Mange med diabetes rammes også af parodontitis, og det kan have alvorlige konsekvenser for sygdommen. Nu viser ny forskning omtalt i Tandlægebladet, at behandling af parodontitis kan forhindre tidlig død af diabetes.(kilde Tandlægebladet januar 2017)
Læs mere

18. januar 2017

Botox i tykkemusklerne?

Botuliniumtoksin, også kaldet Botox, er et af verdens giftigste stoffer, men har som bekendt fundet stor udbredelse som middel til fjernelse af rynker. Botox hæmmer frigivelsen af acetylcholin og har dermed også muskelafslappende virkninger, som fx kan udnyttes i behandling af skelen. Der har på det seneste været eksperimentieret med brug af Botox i forbindelse med belastningstilstande i tyggeapparatet (TMD); men indtil videre er resultaterne ikke opmuntrende. I en ny kritisk oversigt har man vurderet fem kliniske undersøgelser af effekten af Botox-injektion i tyggemusklerne på patienter med TMD. Kun én af undersøgelserne fandt klar reduktion af muskelsmerterne, mens de øvrige ikke fandt klinisk relevante forskelle i muskelsmerte eller gabeevne efter Botox-behandlingen. (kilde: Tandlægebladet nr 8 2016). Botox kan også bruges til hyperaktivitet og dermed forstørret tyggemuskler. Så der er et noget bredere anvendelsesområde end det mest kendte - nemlig rynkereducerende.
Læs mere

04. januar 2017

Mælk styrker tænderne

Sammenhæng mellem mejeriproduktindtag og caries blandt børn og unge. Resultater fra den danske del af EYHS followuoundersøgelsen
Læs mere