20. december 2016

God jul og godt nytår

Hele klinikken ønsker jer alle en rigtig glædelig jul samt et godt nytår. Klinikken vil have åbent følgende dage mellem jul og nytår: tirsdag den 27/12 og fredag den 30/12. Telefonen vil være åben fra kl 9.
Læs mere

11. december 2016

Kursus Invisalign

Lørdag den 10. December, var Marie på kursus, arrangeret af Invisalign, afholdt på Bella Sky. Invisalign er et system, hvor man kan rette skæve tænder med klare skinner, så det ikke ses. Der har været rigtig stor efterspørgsel på det specielt I år, så jeg er igang med mange forskellige spændende behandlinger, bl.a er jeg selv igang med behandling og kan nu med direkte erfaring vidergive oplevelsen af at bruge systemet. Jeg har arbejdet med systemet I 13 år og er meget glad og imponeret over hvad det kan. På kurset fik vi gennemgået de sidste nye tiltag, bade mht softwaren og mht skinnerne. Et meget givende og spændende kursus, hvor der I pauserne også blev tid til at dele erfaringer med andre kollegaer der også bruger systemet.
Læs mere

06. december 2016

Dårlig ånde

Hvad skyldes det og hvad kan vi gøre ved det ?. Dårlig ånde kan skyldes en ubehandlet parodontose, betændelse i svælget eller i sjældne tilfælde stamme fra maven, men den hyppigste årsag er bakterier, der lever på tungens bagerste 1/3, og som producerer svovldampe. Der er tale om såkaldte gram negative anaerobe bakterier, som lever i de dybe furer, der er på denne del af tungen. der er tale om samme type bakterier, som kan udvikle parodontose. For at komme af med den dårlig ånde skal man simpelthen af med disse bakterier. Dårlig ånde er ikke en sygdom, men en lidelse, der er forbundet med socialt tabu. Det gør det ikke nemmere, at personen med dårlig ånde, ikke selv kan lugte den grimme lugt - det er kun omgivelserne. Mange undlader typisk at gøre personen opmærksom på problemet, måske på grund af en fejlagtig opfattelse af, at personen der lider af dårlig ånde, har en mangelfuld mundhygiejne. Det er altså ikke tilfældet. En måde at komme af med disse svovlproducerende bakterier på, er at tilføre positive bakterier på, er at tilføre positive bakterier, som kan udkonkurrere dem, og som vel at mærke ikke selv producerer svovldampe. Husk på, at der altid vil være bakterier i disse tungefurer, det kan du simpelthen ikke undgå. Men tilfører du selv positive bakterier, så er du med til at bestemme, hvem der skal bo der !. Det er fuldstændig sammenligneligt med en have - er der et stykke bart jord, vil der komme planter på det efter en tid. Gør du intet, kommer der sandsynligvis ukrudt - tilplanter du selv jorden, så kan du ikke bare bestemme, hvad der skal være der, men sikre, at dine valgte planter udkonkurrerer ukrudtet. Det tager lidt tid og skal have hjælp med på vejen - det er fuldstændig det samme med din bakteriebalance, den skal hele tiden have hjælp for ikke at ende galt. D.v.s. den rigtige kost, sund livsstil i øvrigt og supplement af bakterier via kosten eller som tilskud. (kilde: CMS Dental). Man kan købe en tungeskraber til at fjerne de dårlige bakterier lidt hurtigere og supplere med tabletter med sunde bakterier der kan købes på apoteket (Prolacsan)
Læs mere

27. november 2016

Problemer med tandkødsbetændelse, parodontose, dårlig ånde?

Så er det dine mundMundhulen er det sted i kroppen, hvor der er flest forskellige bakterier samlet på et meget lille afgrænset område. Det starter lige efter fødslen, hvor man overtager morens mælkesyrebakterier som den første bakteriebefolkning. Disse første bakterier er sandsynligvis af meget afgørende betydning for vores helbred resten af livet. Gennem opvæksten udsættes vi konstant for nye bakterier, hvorfor man til sidst rummer flere hundrede forskellige typer bakterier, både gavnlige og skadelige. Nogle af disse kan forårsage betændelsesreaktioner fra tandkødet. En betændelse kan nedbryde vævet i mundhulen lokalt, og nedbrydes støttevævet omkring tanden kaldes det parodontose. Problemet med de betændelsesfremmende bakterier er, at har man først fået dem, så slipper man aldrig rigtig af med dem. Det vil bl.a. sige at parodontose er en kronisk sygdom, som man – måske – kan holde i skak, men i princippet har man den for livet. Der er dog godt nyt for parodontosepatienterne. For der er allerede nu mere end 200 danske tandlæger, der aktivt arbejder med at ændre bakteriebalancen hos deres patienter. Enbakterier du skal have fat i.
Læs mere

09. november 2016

Håndkøbsmidler til hjemmeblegning risikerer at ætse emaljen

Tandblegemidler til hjemmebrug, der kan købes, hos frisører eller kosmetologer, kan umiddelbart virke som en nem og relative billig vej til hvidere tænder. Men det er yderst tvivlsomt, om det har en effect - og I værste fald risikerer det at skade tænder og tandkød, lyder advarslen fra overtandlæge Ulla Pallesen fra Tandlægeskolen I København.
Læs mere

02. november 2016

Kursus i implantatkroner

Vi har nu fået den mulighed, at vi kan lave mellemdel og krone på vores implantater. Onsdag den 26/10 , var Marie på kursus I netop dette. Det var et rigtig godt kursus, hvor jeg fik en masse gode "fif" med hjem, både mht design af kronerne, men også mht heling af tandkød efter implantatisættelsen, Med dette system, kan man forme tandkødet, så kronen ser naturlig ud I forhold til tandkødet efterfølgende. Det har ikke før været muligt at lave en sådan "helingsknap" klar umiddelbart efter implantat isættelsen - men det har vi nu også muligheden for at lave.
Læs mere

23. oktober 2016

Besøg på Camlog fabrikken

Torsdag den 13. oktober og fredag den 14. oktober deltager Marie på Camlog Customer Boot Camp. Vi er i år gået over til Camlog implantater, så vi nu kan lave individuelle kroner på de implantater vi laver her på klinikken med vores Cerec system. Camlog implantater er et godt veldokumenteret implantatsystem, som er udviklet og produceret i Tyskland. Kurset gennemgår alt fra operations procedure, udstyr til systemet og produktion af delene på fabrikken i Stuttgart hvor kurset afholdes. #DinTand #DinTandDK
Læs mere

02. oktober 2016

Kursus i bakterier i blodbanen

Tirsdag den 27/9 2016 var Marie på kursus I Køge Tandlægeforening afholdt af Adjunkt Christian Damgaard fra Københavns Universitet. Han er ph.d. og tandlæge med special I parodontologi. Det var et super spændende kursus, som gav os nogle nyheder om fremtidens bekæmpelse af parodontose, der så meget positivt ud.
Læs mere

24. september 2016

Sort te gavner mere

Sort Assam te hæmmer Streptococcus mutans (red: en bakterie der kan give huller I tænderne) I biofilm (red: plak/bakterie-protein-film) bedre end grøn te, ja faktisk har en ny undersøgelse vist, at grøn te med sit indhold af pektin måske endda fremmer dannelsen af biofilm. Det viser en ny undersøgelse, som er publiceret I Archives of Oral Biology
Læs mere

21. september 2016

Råd til daglig mundhygiejne

Børst tænderne rene to gange dagligt. Brug en blød tandbørste. Brug tandpasta med fluor. Spyt ud efter tandbørstning, men undlad at skylle din mund. Brug mellemrumsbørster eller tandtråd hver dag. Spar på sukker og syreholdige drikke som f. eks. juice og sodavand. Spørg din tandplejer/tandlæge til råds om din mundhygiejne. Har du protese, skal den børstes på lige fod med dine egne tænder.
Læs mere