13. januar 2016

Effekten af sunde bakterier (probiotiske bakterier) på forekomst og mængde af svampeinfektion i mundhulen hos ældre plejehjemsbeboere.

Der er refereret til en undersøgelse beskrevet i Tandlægebladet foretaget af Folktandvärden Ljungby Lasaret, Kronoberg, Ljungby, Sverige, Odontologisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Falkutet, Københavns Universitet, Danmark, og Maxillofacial enhed, Halland Hospital, Halmstad, Sverige. Konklusion: Daglig indtagelse af probiotiske red: sunde bakterier) sugetabletter reducerede prævalensen og mængden af Candida hos ældre plejehjemsbeboere. Resultatet bekræfter tidligere fund og kan indikere, at probiotiske bakterier tilsat fødevarer, kapsler eller sugetabletter kan reducere den orale tilstedeværelse af Candida. (kilde: Tandlægebladet)
Læs mere

10. januar 2016

Stort overbid fordobler risikoen for tandskader

En meta-analyse af en række observationsstudier, publiceret i tidsskriftet Evidence Based Detistry, viser, at stort overbid kan fordoble eller endda tredoble risikoen for tandtraumer.
Læs mere

20. december 2015

Glædelig jul og godt nytår

I ønskes alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår af alle os på klinikken. Vi siger mange tak for året der gik og glæder os til at hjælpe jer i det nye år. Vi har åbent alle hverdage mellem jul og nytår, som vi plejer.
Læs mere

16. december 2015

Invisalign og keramiske kroner

Sidste uge var en travl uge for klinikken mht vider uddannelse. Mandag var Christina, Helle og Marie i Albertslund hos Unident på Invisalign kursus. Vi hørte om de sidste nye tiltag, som bl a indebærer, at vi nu kan sende tandretnings behandlingen i 3-D på e-mail, så man hjemme kan følge med i hvordan tænderne rettes skinne for skinne. Der sker en forrygende udvikling hos Invisalign i øjeblikket, spændende at arbejde med. Onsdag aften havde vi Nordentas specialist Claus nede på klinikken og undervise i den sidste nye opdatering af Cerec systemet - det vi laver keramikkroner med. Der er mange nye gode tiltag, der gør det nemmere at designe en rigtig pæn og individuel krone. En spændende og hyggelig aften.
Læs mere

01. december 2015

Paradentose kan være tegn på diabetes

Omkring 200.000 danskere går lige nu rundt med type 2-diabetes uden at vide det. Tidlig opsporing af sygdommen kan rede liv, og her spiller tandlæger en vigtig rolle. Tandlægeforeningen og Diabetesforeningen går i anledning af Verdens Diabetesdag sammen om at gøre opmærksom på problemet. Antallet af danskere der får konstateret diabetes eksploderer i disse år. Over 320.000 har allerede fået konstateret sygdommen, mens ca 200.000 har type 2-diabetes helt uden at vide det. Det viser tal fra Diabetesforeningen. -Tidlig opsporing og behandling af diabetes kan forbedre livskvaliteten og rede liv. Groft sagt halveres risikoen for blodpropper og for tidlig død, hvis diabetes opdages tidligt. Så jo tidligere vi finder diabetespatienterne, og jo mere alvorligt vi tager sygdommen, jo bedre går det dem, forklarer professor Torsten Lauritzen i Diabetesforeningen. kilde: Lørdagsavisen Her på klinikken har vi regelmæssigt henvist patienter med tegn på diabetes og forhøjet blodtryk til kontrol hos lægen, så det er noget vi altid har været meget opmærksom på.
Læs mere

29. november 2015

Blåbær hæmmer formodet parodontalt patogen

Tidligere har videnskabelige undersøgelser tydet på, at tranebær kan være virkningsfulde imod plakdannelse og gingivitis. En ny undersøgelse viser, at man også kan bruge blåbær i den forbindelse - men det skal være rigtige blåbær - dem man plukker selv ude i skoven
Læs mere

18. november 2015

krone design kursus

Tirsdag den 17/11 var Jeanette, Stina, Nanna og Marie på kursus i Nordentas lokaler i Albertslund, hvor Tom Behaeghel fra Vita viste os hvordan man kan designe kronerne så de bliver endu pænere efter de kommer ud fra fræseren. Vi var på opstarts kurset sidste år, da vi fik systemet og dette kursus var en overbygning, så vi nu er blevet endu bedre til at designe kronerne. Vi fik en masse gode redskaber med os hjem omkring tilpasning af kronerne, overfladebehandlinger og individuelle indfarvninger. En rigtig hyggelig dag/aften.
Læs mere

11. november 2015

Hård træning gav mere caries

Flere erosioner (syreskader), mere caries og træningsinducerede ændringer i salivaflow (spytproduktion) - det er nogle af de effekter, man har målt hos trialeter i et nyt studie, som er publiceret i Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports.
Læs mere

01. november 2015

Stina udlært TILLYKKE

Så blev vores søde og dygtige elev - Stina udlært på 31/10. Vi er så heldige at kunne beholde hende til august 2016, hvor Julie kommer tilbage fra barsel
Læs mere

28. oktober 2015

kursus i sidste nye implantatbehandlinger

Fredag den 23/10 og lørdag den 24/10 var Marie til årskursus i DSOI (Dansk Selskab for Oral Implantologi) på hotel Legoland i Billund. Det var et kursus med høj faglighed, så der var masser af gode fif at tage med sig hjem på klinikken og en masse gode kollegaer man kunne sparre med.
Læs mere