16. marts 2016

Munden hænger sammen med kroppen

Behandling af sygdomme i tænder og mund giver ofte også patienterne en bedre almen sundhed - og dermed en bedre livskvalitet (kilde: Tandlægebladet). Hvis du har lyst til at vide mere om emnet, skal du bare trykke:"læs mere", så kommer der en god artikkel fra Tandlægebladet skrevet af Tandlægeforeningens formand Freddie Sloth-Lisbjerg.
Læs mere

13. marts 2016

Probiotika sugetabletter kan hjælpe med at reducere mundhule svampeinfektion

København,Danmark: Oral candidose, eller Candida-associeret stomatitis, er almindelig blandt ældre og ofte associeret med antibiotisk behandling og nedsat immunforsvar. Et studie på Københavns Universitet har nu vist, at regelmæssig indtag af probiotiske sugetabletter indeholdende naturlige laktiske syre bakterier, kan hjælpe ældre patienter med at nedsætte risikoen for denne tilstand. (kilde: Dental Tribune)
Læs mere

01. marts 2016

Invisalign artikel

Konklusionen i en artikel fra "Dental Tribune Nordic Edition" er, at ortodontiske behandling (re.: bøjle behandling) med Invisalign har signifikant lavere negativ indflydelse på patienternes tilstand end behandling med almindelige "togskinner" både mht tandkødets sundhed og alment befindende. Det er jo noget vi har været klar over i mange år og har bl.a. noget at gøre med at de kræfter der udsættes på tænderne er meget mere velregulerede med Invisalign end med "togskinner", så ud over det kosmetiske med at man ikke kan se bøjlen er det absolut en ekstra fordel at tænderne behandles mere skånsomt. Har du spørgsmål angående Invisalign må du endelig ringe/kigge ind, så vil vi besvare dem.
Læs mere

17. februar 2016

Invisalign

Her på klinikken tilbyder vi at rette dine tænder med Invisalign. Vi har haft rigtig gode erfaringer med systemet gennem de 12 år vi har arbejdet med det. I det følgende står der kort lidt om behandlingen. Har du spørgsmål i den forbindelse, er du meget velkommen til at kontakte klinikken.
Læs mere

14. februar 2016

Behold dine tænder hele livet

Tandtab er ikke en naturlig følge af at blive ældre. Med en god mundhygiejne, kan de fleste af os beholde vores egne tænder hele livet. Men det kræver en daglig indsats, hvor madrester og bakterier fjernes grundigt. De fleste har steder i tandsættet og tandmellemrum, der kan være svære at holde rene. (kilde: Helse) På klinikken vil vi vise dig, hvordan du skal pleje dine tænder, så du undgår tandsygdomme, der svækker din tandsundhed og med tiden kan medføre tandtab
Læs mere

03. februar 2016

Kursus i porcelæn og plast

Lørdag den 30/1 var Marie på kursus i København afholdt af Dentanet. Her hørte vi først Professor Trevor Burke fra Nordirland, som underviste i hvordan man bygger slidte tandsæt op. Dette er et problem vi ser i stigende grad på klinikkerne, da man heldigvis bevarer sine egne tænder i højere grad. Slid kan både være pga tænderskæren, slibende parikler i luften eller mad man indtager og endelig syreskader, som nok er tændernes største fjende. Det kan både være syreskader i form af drikke/mad men også mavesyre. Vi fik vist en masse spændende cases. Herefter hørte vi Doctor Florin Cofar fra Italien som underviste i "smile design". For mig var det en helt anden kultur omkring tandbehandling end den vi er vandt til i Danmark, hvor vi gør alt hvad vi kan for at bevare og beskytte tænderne. Florin viste behandlinger på helt unge patienter der fik lavet porcelæns facader og kroner der var alt for hvide (Ole Henriksen style).Her var der ikke så meget at hente. Rigtig mange af de tandsæt der blev lavet, kunne være blevet udført med tandretning - Invisalign, hvor man bevarer sine egne tænder og hvor resultatet bliver meget pænere.
Læs mere

27. januar 2016

Kursus i betændelse omkring implantater

Torsdag den 21/1, var Marie på kursus i periimplantitis (betændelse omkring implantater) i Virum. Kurset blev afholdt af KIBO foreningen, med Søren Schou som foredragsholder. Betændelse omkring implantater er noget vi ser mere og mere i klinikkerne, da der bliver sat flere og flere implantater i. Der er risiko for betændelse omkring implantater såvel som der er risiko for betændelse omkring egne tænder (parodontose). Behandlingen og forløbet er bare anderledes ved implantater, da de sidder direkte i knoglen og ikke har de beskyttende fibre der sidder mellem tand og knogle. Derfor er forløbet hurtigere og svære at behandle på implantater og man skal skride hurtigere ind med behandling på implantater. Ca 10% af alle implantater har betændelse i mere eller mindre grad efter 10 år.
Læs mere

21. januar 2016

Røg kompronitterer implantatbehandling

Svenske forskere har analyseret og sammenlignet resultaterne af behandling med implantater hos rygere og ikke-rygere, og deres resultat er klart: hos rygere mislykkes behandlingen dobbelt så hyppigt som hos ikke-rygere.
Læs mere

17. januar 2016

Kirurgi kursus

onsdag den 13/1, var Helle, Christina og Marie på kursus i Unidents lokaler i Albertslund. Her afholdte special tandlæge Niels Gersel Pedersen kursus. Jesper Reibel fortalte først om de vævsprøver der kommer ind, sammenlignet med kliniske billeder og røntgenbilleder. Det bekræftede at det er en god idé at få foretaget en vævsprøve, så man er helt sikker på diagnosen og dermed prognosen af de forskellige forandringer. Herefter fortalte Mette Marcussen om en undersøgelse (PHD afhandling) hun er ved at lave omkring kræftpatienters forskellige respons på kemo og stråler. Her fandt hun frem til at mucositis (betændelse i mundslimhinden) er et godt respons, da prognosen for kræft ptér (i denne undersøgelse) her var bedre.Hun fortalte også omkring bifosfonat behandlings indflydelse på knoglens kvalitet, hvilket i dag er meget relevant, da der er rigtig mange der tager bifosfonat bl.a. mod knogleskørhed og man her skal være opmærksom på knoglens nedsatte helingsevne efter operationer. Afslutningsvis fortalte Dorte Nielsen om nogle behandlinger i fronten og hvad overvejelserne havde været i denne forbindelse. Her var nogle gode fif at tage med sig hjem. En rigtig hyggelig aften blandt gode kollegaer og fagligt godt input.
Læs mere

13. januar 2016

Effekten af sunde bakterier (probiotiske bakterier) på forekomst og mængde af svampeinfektion i mundhulen hos ældre plejehjemsbeboere.

Der er refereret til en undersøgelse beskrevet i Tandlægebladet foretaget af Folktandvärden Ljungby Lasaret, Kronoberg, Ljungby, Sverige, Odontologisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Falkutet, Københavns Universitet, Danmark, og Maxillofacial enhed, Halland Hospital, Halmstad, Sverige. Konklusion: Daglig indtagelse af probiotiske red: sunde bakterier) sugetabletter reducerede prævalensen og mængden af Candida hos ældre plejehjemsbeboere. Resultatet bekræfter tidligere fund og kan indikere, at probiotiske bakterier tilsat fødevarer, kapsler eller sugetabletter kan reducere den orale tilstedeværelse af Candida. (kilde: Tandlægebladet)
Læs mere