Tandlæger må godt behandle patienter trods nye restriktioner. Tandlæger følger strenge hygiejniske retningslinjer, og du kan derfor fortsat trygt gå til tandlæge.

Regeringen har netop præsenteret nye landsdækkende restriktioner på grund af COVID-19. De nye restriktioner har ingen indvirkning på, hvordan tandlæger og klinikpersonale må udføre tandbehandling, da tandlæger er en del af sundhedssystemet.

Tandlæger følger allerede strenge hygiejniske retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Det understreger Tandlægeforeningens formand Susanne Kleist. Hun er bekymret for, at nogle patienter i denne tid afholder sig fra at gå til tandlæge og derfor ikke får opdaget tandsygdom i tide.

“Det er meget vigtigt, at man fortsat går til tandlæge regelmæssigt, så vi kan forebygge og opdage sygdomme i tænder og mund. Ikke mindst fordi der er sammenhæng mellem sundhed i munden og sundhed i resten af kroppen. Tandlæger følger strenge hygiejniske retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen for at beskytte både patienter og personale, så man kan trygt gå til tandlæge”, lyder opfordringen fra Susanne Kleist.

Patienter skal bruge mundbind og håndsprit, når de går ind på klinikken, og de skal holde god afstand i venteværelset.

Kilde: Tandlægeforeningen.

Dette er selvfølgelig også en kraftig opfordring herfra klinikken. Vi har oplevet en del aflysninger af almindelige undersøgelser siden marts 2020. Resultatet kan blive en større behandling som kunne have været taget i opløbet. Disse større behandlinger er vi desværre begyndt at registrere nu. Ring ned på klinikken hvis I er utrygge ved at komme, så kan vi forklare hvad vi har gjort af ekstra tiltag her i COVID-19 perioden. Det vil også være muligt at vente ude i bilen – eller hvis vi har en klinik ledig, kan du komme direkte ind i stolen ved ankomst.