Selv om søvnapnø er den mest udbredte søvnsygdom, så er den meget underdiagnosticeret og derfor også underbehandlet.

10 til 15 % af de voksne mænd vurderes at have søvnapnø, hvoraf 2 til 4 % har behov for behandling, men det er kun omkring halvdelen, der er i behandling. Ved søvnapnø glider tungen tilbage i mundhulen, så vejrtrækningen stoppes i 10 til 60 sekundereller lidt længere, hvilket både giver snorkenog forstyrrer hjernen, der igen bliver “vækket” med beskeder om, at kroppen mangler ilt.Sygdommen er særligt udbredt blandt overvægtige mænd med en omkreds på halsen på mere end 39 centimeter, men i det hele taget, bør man være opmærksom, hvis man har problemer med træthed i løbet af dagen og tendens til at falde i søvn under møder, bilkørsel og andre stillesiddende aktiviteter.

Har du KOL, skal du være særligt opmærksom på tegn på søvnapnø, da det sammen med den nedsatte lungefunktion kan være en livstruende cocktail. Kilde:Helse.

Vi tilbyder på klinikken behandling af søvnapnø med snorkeskinne. Her kan man afhjælpe søvnapnøen hvis den er mild til moderat. Er der tale om svær søvnapnø er behandlingen et CPAP apparat (iltapparat med tryk), men snorkeskinnen kan så  bruges på ferier, Har du spørgsmål til søvnapnø eller snorkeskinnen, er du meget vilkommen til at kontakte klinikken.