Alt for få ved, at man aldrig bør børste tænder, lige før man drikker eller spiser noget syreholdigt, eller lige efter man har indtaget det.

Alt for få danskere ved, at man aldrig bør børste tænder, lige før man drikker eller spiser noget syreholdigt, eller lige efter at man har indtaget det. Det fastslår Ulla Pallesen fra Tandlægeskolen i København, og hun mener, at den manglende viden er et problem, fordi det gør tænderne mere sårbare overfor syreangrebet (kilde Tandlægebladet).

Vi sætter mere forkus på syreskader, da det er et voksende problem i befolkningen. Ætsningerne giver følsomme tænder og i værste fald så meget tab af tandsubstans, at tandsættet skal bygges op igen. Det er selvfølgelig et problem vi er opmærksomme på og informerer om, hvis vi finder tegn på syreskader ved undersøgelsen. Har man indtaget syreholdige fødevarer, kan man drikke noget vand efterfølgende, der vil neutralisere syren hurtigere. Det er vigtigt at man spiser/drikker det syreholdige hurtigt og ikke indtager det i små portioner over lang tid, da det vil angribe tænderne i højere grad.