Hver sjette ung mellem 18 og 25 år går til tandlæge hvert andet år eller mindre. Det viser en ny undersøgelse, som CEM Institute/Voxmeter har lavet for Tandlægeforeningen.

Derfor har foreningen nu inviteret landets gymnasier til en konkurrence. Eleverne skal dyste om at lave kampagneforslag, der oplyser unge om, hvorfor regelmæssige tandlægebesøg er afgørende for tandsundheden. Og der er mange udfordringer at tage fat på for gymnasieeleverne: Ifølge undersøgelsen spiller både priser, dårlig kommunikation og sociale forhold en rolle for de unge, som undgår tandlægestolen. Prisen på tandlægeydelserne er den primære årsag til, at 17% af de unge sjældent går til tandlæge. De synes enten det er for dyrt, eller at de ikke har råd, mens kun 12 % siger, at de ikke har behov. En anden væsentlig grund til, at unge dropper regelmæssige tandlægebesøg, er at de ikke bliver indkaldt, lyder det fra de adspurgte.

Forældres uddannelsesniveau har betydning for, hvor ofte taqndlægerne ser de unge. Jo højere uddannelsesniveau, jo større er sandsynligheden for regelmæssige tandlægebesøg. (kilde: Tandlægebladet).