Hvis man ikke har god mundhyhiejne, kan man få tandkødsbetændelse, som uden behandling kan udvikle sig til parodontitis. For tiden diskuteres det, om der er en sammen hæng mellem parodontits og andre sygdomme som for eksempel hjerte- kar sygdomme, diabetes og ledgigt.
(kilde: Sygeforsikring “Danmark”).

-Der findes store behandlings undersøgelser, blandt andet fra Taiwan, der viser når befolkningen får renset tænder, så er der en lavere forekomst af hjerte- karsygdom, siger Palle Holmstrup (professor Tandlægeskolen) og understreger, at når forskerne taler om, at det ikke betyder, at parodontitis er eneste årsag til hjerte- karsygdom, men at mange andre faktorer også spiller ind, såsom usund livsstil.

For lidt fokus på konsekvenserne.

Efter verdenskonferencen i 2015 inden for mund- og tandsygdomme kom Verdensorganisationen WHO med en såkaldte Tokyo-deklaration, der indeholder en række anbefalinger til Sundhedsmyndigheder om større fokus på vigtigheden af og måder til at forebygge og behandle mund- og tandsygdomme.

(kilde: Sygeforsikring “Danmark”)

Vi kan jo så bare håbe på at der bliver sat mere fokus på sammenhængen i fremtiden og ikke mindst en accept af at parodontitis er en sydom såvel som diabetes, hjerte- karsygdom osv, så der kan bevilliges mere tilskud til bahandlingen.