I forbindelse med overenskomstforhandlingerne mellem Tandlægeforeningen og Sundhedsstyrelsen, blev der “pyntet” på en rapport udarbejdet af Sundhedsstyrelsen, godt det blev afsløret og ærgerligt at det kan forekomme, se annoncen ved at klikke videre.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby har dikteret, hvor mange penge det offentlige må bruge på tilskud til tandpleje. Pengene skal passe. Det er ligegyldigt, at vi bliver flere og flere ældre – og flere og flere med egne tænder. Sundhedsministeren vil nu have en særlov for tandplejen. Hun siger, at tandlægerne bruger Sundhedsstyrelsens retningslinjer forkert. Ifølge ministeren placerer tandlægerne raske mennesker i de syge patienters gule og røde spor. Det står der i en rapport fra Sundhedsstyrelsen. Tandlægebladet har afsløret, at Sundhedsog Ældreministeriet har presset Sundhedsstyrelsen til at ændre rapporten. Den første udgave var ikke negativ nok over for tandlægerne. Sundhedsministeren er taget på fersk gerning. Hendes angreb på tandlægerne er grebet ud af den blå luft. Mon ikke sundhedsministeren har en dårlig smag i munden?

Tandlægeforeningen arbejder for, at det offentlige tilskud til tandpleje afspejler befolkningens behov og ikke politikernes ønsker om at få pengene til at passe. Voksne danskere betaler selv i snit 82 % af deres tandlægeregning. Det er rigeligt. Det offentlige tilskud skal ikke sættes ned igen.