Her på klinikken lægger vi stor vægt på at hygiejnen er helt perfekt, så der ikke er nogen der bliver smittet af udefrakommende bakterier. Nedenstående er en kort beskrivelse af hygiejnen på klinikken. Er der nogle spørgsmål, eller har du lyst til en lille rundvisning næste gang du kommer og besøger os, skal du bare sige til.

Som før omtalt på hjemmesiden, er vi meget opmærksomme på hygiejnen i vores arbejde her på klinikken. Da dette jo i allerhøjeste grad er vigtigt for dig, vil vi gennemgå hvad vi gør for at yde det allerbedsteindenfor hygiejnen.

Alle vores instrumenter steriliseres i en af de bedste autoklaver der er på markedet (en typeB-autoklave). Den kommer bl.a.  ind i alle hulrum og steriliserer. De gammeldags autoklaver, steriliserer kun de ydre flader. De instrumenter vi bruger på klinikken, pakkes i lukkede kassetter, så de holder sig sterile og ikke kommer ud i fri luft, hvor de kan blive urene igen. Skal vi bruge supplerende instrumenter, ligger de pakkede enkeltvise i sterile poser. Alt hvad vi tager i skufferne tages med pincet, så der ikke kommer bakterier fra handskerne i skufferne.

MELAG autoklave til autoklavering af kassetter og instrumenter

Ved alle kirurgiske indgreb, dækkes sterilt op. Her bruges kun sterile engangsartikler og instrumenter også til mindre kirurgiske indgreb.

”Boremaskinerne” køres igennem en speciel autoklave, til roterende instrumenter, hvor alle hulrum og overflader steriliseres. Da alle vores tre tandlægestole er forholdsvis nye, kan man skifte spidsen på trefunktionssprøjten (den der puster og sprøjter vand), så den kan steriliseres mellem hver patient . Herudover kører der konstant et rensesystem igennem alle dele på stolen hvor der er vand, så der ikke ophober sig bakterier i de plastslanger hvori vandet transporteres. Det er altså ikke kun om aftenen systemet renses, men fortløbende. Dette var jo en stor fordel, da man opdagede, at der var bakterier i vandet i Køge, da vores system havde taget det der måtte være kommet ind i huset, indtil man opdagede problemet.

DAC til autoklavring af “boremaskiner”

Vi laver vandkontrol fra Eurofins Miljø A/S, som er autoriseret til dette, en gang om året. Så er vi helt sikker på, at der ikke er bakterier i vandet.

Håndvasken foregår med hhv vandhane, sæbedispenser, spritdispenser og skraldespand der ikke skal berøres med hænderne. Det gør, at der ikke i løbet af dagen ophober sig bakterier på håndtag osv, som i sidste ende kan påvirke dig. Samme princip har vi indført på kunde-toilettet, hvor der nu er håndfri vask, sæbedispenser, enkeltgangs håndklæder og skyllefunktion.

Patient toilet

Badevrelse.jpg

Håndvask på Klinik 1

Klinik1.jpg

Er der noget du er usikker på mht til hygiejnen, må du endelig spørge næste gang du kommer hos os. Er du interesseret, kan du få en rundvisning i vores sterilisation.