Fredag den 23/10 og lørdag den 24/10 var Marie til årskursus i DSOI (Dansk Selskab for Oral Implantologi) på hotel Legoland i Billund. Det var et kursus med høj faglighed, så der var masser af gode fif at tage med sig hjem på klinikken og en masse gode kollegaer man kunne sparre med.

IMG_3116.jpg

Kurset startede med gennemgang af sidste nye teknologi ved større implantatbehandlinger, hvor computer scanning og planlægning af kroner på implantaterne kunne kombineres med CT scanning af knoglen. Før lavede man først implantaterne ud fra, hvor de ideelt skulle sidde i knoglen, og herefter lavede man kroner så godt som muligt efter implantaterne (typisk først kirurg og herefter tandlæge). Nu planlægger man det hele samlet, så det færdige resultat bliver kosmetisk betydeligt bedre og kirurgisk den bedst mulige position af implantater.

Herefter var der en gennemgang af nogle cases, hvor behandlingerne var en kombination af tandretning og implantater. Man skaber først et ideelt sammenbid og skaber plads til implantaterne, herefter sættes implantaterne i – frem for at sætte implantater i hvor der ikke rigtigt er plads og sammenbidet ikke ville blive godt. Det er altid vigtigt at have et godt overblik før man laver en behandling. Tandretningen laver vi jo her på klinikken med klare skinner, så man er fri for at gå rundt med “togskinner”. De klare skinner kan ikke ses (læs mere om dette under behandlinger og Invisalign på hjemmesiden).

 Jens Lætgård og Steffen Lund fortsatte med at dele deres erfaringer med A-PRF membraner. Disse membraner er kort fortalt lavet ud fra modtagerens eget blod og er en forholdsvis ny behandling. Resultaterne var en hurtigere og bedre heling, end hvis man bruger kunstige materialer. Det var nogle flotte resultater de viste.

Lørdagen gik med undervisning i knogleopbygninger og implantatbehandlinger i fronten.