Den 26. maj, var Heidi og Marie på kursus på Østerbro, hvor CMS Dental fortalte om deres sidste nye tiltag – “sunde bakterier”.

Den 26. maj, var Heidi og Marie på kursus på Østerbro, hvor CMS Dental fortalte om deres sidste nye tiltag – “sunde bakterier”. – See more at: /#sthash.m0J3LKUV.dpuf

I bekæmpelsen af parodontitis, har vi før haft 2 “trin”, nemlig 1: depuration (tandrensning) , instrution og motivation i daglig mundhygiejne og 2: reducere antallet af bakterier med Foto San, antibiotika.

Der er nu bygget et 3. trin på, som er udskiftning af patogene (sygdomsfremlkaldende) bakterier med ikke patogene bakterier både i tandkødslommerne og i mundhulen. Dette tredie trin kan klinisk udføres ved, at man efter tandrensning og FotoSan, sprøjter ikke patogene bakterier op i tandkødslommerne, kombineret med sugetabletter med de samme ikke patogene bakterier. Teoretisk skulle disse ikke patogene bakterier få dominans og derved udkonkurrere  de sygdomsfremkaldende bakterier og derved bremse/standse parodontosen.

Teorien bag er rigtig god og lovende, men på kurset var der en del tandlæger og tandplejere, der allerede var gået igang med behandlingen og her var der flere der havde oplevet, at personer der havde fået behandlingen fik feber 1 time efter behandlingen. Man skal tænke på, at personerne får tilført nogle bakterier og selv om de ikke umiddelbart er sygdomsfremkaldende, kan kroppen alligevel reagere på bakterierne. Man er også ekstra følsom overfor behandlingen, når bakterierne sprøjtes op i en tandkødslomme der lige er blevet renset og dermed ofte bløder, dvs at risikoen for at bakterierne kommer direkte ind i blodbanen er forholdsvis stor. Sugetabletterne kan derimod være et godt suplement til parodontose behandling, da det er forholdsvist uskadeligt.

Konklusionen herfra klinikken er, at idéen er rigtig god, men praktisk er der for mange ulemper til, at vi vil tage det ind på klinikken. Vi venter på bedre resultater. Vi har fortsat rigtig gode resultater med FotoSan, som vi er meget glade for at have på klinikken.