Kilde:Dagbladet lørdag den 22. februar 2014.
Når tilskudet til behandling og eftersyn hos tandlægen forsvinder, forsvinder patienterne også. Antallet af kontrolbesøg og tandrensninger er faldet med 46% siden 1. januar sidste år, viser en opgørelse, som Tandlægeforeningen har lavet for DR Trekanten.

Årsagen er nye regler, der betyder at patienterne nu kun kan få tilskud til én årlig undersøgelse. Det kan skade for tandsundheden, siger Freddie Sloth-Lisbjerg. Han driver en tandklinik i Kolding og er formand for Tandlægeforeningen. Frygter for tandsundheden- Vi kan godt risikere, at den forebyggende behandling, som er så gode til her i Danmark, bliver sat over styr. Vi hælder nærmest barnet ud med badevandet, frygter formanden for Tandlægeforeningen. Freddie Sloth-Lisbjerg understreger dog, at patienter, der er særligt udsatte for tandsygdomme, godt kan få tilskud til mere end eet tandlægebesøg.
Red.:Det skal dog siges af reduktionen på de 46% ikke er helt reel, da der er lavet opgørelse på den “gamle” ydelse : kontrol efter regelmæssig forebyggende undersøgelse. denne ydelse bruges ikke så meget som før, da den ikke har tilskud mere og ydermere ikke giver tilskud til tandrensning. De der har brug for mere end én undersøgelse om året (hvilket vi jo altid har lavet en individuel vurdering af), får en undersøgelse med tilskud og derved også tandrensning med tilsku