Torsdag den 16. april var Marie på kursus i Bella Centeret – Årskursus for tandlæger – i keramiske/porcelæns kroner og broer. Kurset gennemgik alle de fordele der er ved ren keramik i forhold til metalkeramik (keramik kroner med metal inderst). Nogle af fordelene er: materialet er biokompatibelt, dvs materialet er vævsvenligt. Nogle metaller er allergifremkaldende og da der ikke er metal i ren keramik, er der mindre risiko for allergi, keramikken slider mindre på modsatte tænder end emalje, og kosmetisk kan man få meget bedre resultater med ren keramik, da tandens egen farve skinner igennem. Der blev gennemgået løsninger med Zirkonium, som er et meget stærkt keramisk materiale, men kosmetisk har det stadig ulemper, da det er meget hvidt. Man kan her lægge keramik udenpå som man gør med metaller og derved lave stærke broer. Der var ikke så meget nyt på kurset, men vi blev bekræftet i, at vores investering af udstyr til helkeramiske kroner er fremtiden.

Torsdag den 16. april var Marie på kursus i Bella Centeret – Årskursus for tandlæger – i keramiske/porcelæns kroner og broer.

Kurset gennemgik alle de fordele der er ved ren keramik i forhold til metalkeramik (keramik kroner med metal inderst).

Nogle af fordelene er: materialet er biokompatibelt, dvs materialet er vævsvenligt. Nogle metaller er allergifremkaldende og da der ikke er metal i ren keramik, er der mindre risiko for allergi, keramikken slider mindre på modsatte tænder end emalje, og kosmetisk kan man få meget bedre resultater med ren keramik, da tandens egen farve skinner igennem.

Der blev gennemgået løsninger med Zirkonium, som er et meget stærkt keramisk materiale, men kosmetisk har det stadig ulemper, da det er meget hvidt. Man kan her lægge keramik udenpå som man gør med metaller og derved lave stærke broer.

Der var ikke så meget nyt på kurset, men vi blev bekræftet i, at vores investering af Cerec udstyr til helkeramiske kroner er fremtiden.

scandefa 2015.jpg