Man skulle tro, det ville få kontanthjælpsmodtagere til at strømme til tandlægen, da regeringen og Enhedslisten fik 180 mio. kr. på sidste års finanslov til tandpleje til økonomisk dårligt stillede. Men kun 37,7 mio. kr. er blevet udbetalt i 2013. Det viser en opgørelse fra socialminister Annette Vilhelmsen (SF).(kilde Tandlægebladet)

Tandlægebladet har tidligere beskrevet, hvordan kommunalt bureaukrati holder mange kontanthjælpsmodtagere fra at bruge ordningen. Her fortæller om patienter, der kommer med akutte smerter, men skal vente månedsvis på at blive godkendt af kommunen. Samtidig peger Tandlægeforeningens formand, Freddie Sloth-Lisbjerg, i en artikel i Altinget.dk på, at egenbetalingen for personer over 25 år er for høj. De skal betale 800 kr. og 35% af det resterende beløb.

-Disse patienter har ofte ikke været til tandæge i årevis. Derfor kan regeringen ofte ligge i størrelsesordenen 10.000 kr., som er loftet i ordningen. Det vil sige, at der bliver en egenbetaling på måske 4.000 kr. og så mange penge har de ikke, siger han.

Annette Vilhelmsen peger selv som en del af forklaringen på, at pengene samler støv i Social-ministeriet, at det er en ny ordning, og derfor vil kendskabet til ordningen blandt målgruppen formegentlig stige med tiden (kilde Tandlægebladet).

Er du i tvivl om du kan få hjælp via denne ordning eller kender du nogen der måske kunne få hjælp, er du altid velkommen til at kontakte klinikken, så vil vi hjælpe.