Julen er højtid for søde sager, som ikke er gode for dine tænder. Men hvad er julen uden and, søde kartofler og julegodter? 

Vi guider dig til, hvordan du både kan nyde julen og sørge for, at dine tænder forbliver sunde. 

Læs med herunder.

Børst dine tænder i mindst to minutter

Det er en gammel sang, men den er god nok. Du får den mest effektive tandbørstning, hvis du børster dine tænder i mindst to minutter to gange dagligt.

Ved at børste dine tænder grundigt sørger du for at fjerne plak og bakterier, som kunne have sat sig som følge af julens sødme.

Book tid til tandlæge

Brug tandtråd som supplement til tandbørstning

Vil du have den sundeste mundhygiejne og fjerne flest bakterier, bør du bruge tandtråd.

Tandtråd er et supplement til tandbørstning og kan komme ind mellem tænderne, hvor tandbørsten kan have svært ved at nå.

Brug tandtråd to gange om dagen sammen med tandbørstning for at sørge for, at pebernødderne og konfekten ikke giver huller.

Læs om 3 fordele ved at bruge tandtråd

Tyg nødder og flæskesvær forsigtigt

En anden tendens, der ses i julen, er knækkede tænder.

Flæskesvær og nødder hører julen til, men kan være hårde for tænderne. Sørg for at tygge med forsigtighed, så du ikke knækker en tand.

Dertil er der nogen, der knækker skallen på hassel- og valnødder med tænderne. Det er meget skadeligt for tænderne og kan resultere i, at tanden knækker. Brug altid en nøddeknækker.

Tag over dit indtag

Selvom julen er en hyggelig højtid, kan du skåne dine tænder ved at tænke over, hvad du indtager. Hvis du spiser lidt mindre sødt og drikker lidt færre nisseøl og sodavand, er det til stor glæde for dine tænder.

Læs mere om Din Tand

Kom forbi vores klinik, hvis uheldet er ude

Skulle du få tandpine, knække en tand eller opleve andre gener, er du altid velkommen til at komme forbi vores klinik.
Så finder vi en hurtig tid til dig.

Book tid til tandlæge

Ofte stillede spørgsmål

Julen er en højtid med masser af føde- og drikkevarer, som ikke er gode for dine tænder. Derfor er det vigtigt at være særlig opmærksom i juleperioden.

Børst din tænder grundigt i mindst to minutter to gange om dagen. Supplér med tandtråd og tænk over, hvad du indtager i julen.

Så kan du altid kontakte os. Skulle vi have lukket, kan du kontakte tandlægevagten i din region.