Der er kommet mer og mere focus på de sunde bakterier I mundhulen, da mundhulen for det første er adgang til mave-tam kanalen og alle udefra kommende bakterier og fødevarer kommer herigennem. Dernæst er mundhulen faktisk det sted I kroppen, hvor der er flest forskellige bakterier på et lille område. Der er omkring 700 forskellige typer af bakterier I mundhulen.
Der er næsten ingen personer, der kan spise som vi genetisk er indrettet til. Den moderne kost indeholder simpelthen for meget suker og stivelse. Selv hvis man undgår slik og sodavand, skal man undgår de fleste forarbejdede fødevarer, da de typisk indeholder meget sukker som er en billig smagsforstærker. Hertil kommer problemer med konserveringsmidler samt det store problem med gift- og medicinrester.
Derfor har stort set alle personer gavn af et tilskud af positive bakterier for at opretholde den vigtige balance mellem bakterierne. Probiotika kan ikke erstatte tandrensing og anden tandbehandling, men skal betragtes som et tilskud. Dosis er typisk 1 sugetablet om dagen taget efter, at man har børstet tænder og minimum 1/2 time før måltid/drikke. (kilde: Probiotika nyt)