Jeg har nu efterhånden fået rigtig god erfaring i tandretning med “usynlige” skinner og fået rigtig god respons på denne behandling. Jeg har dog savnet at kunne tilbyde en behandling, hvor det “kun” er en enkelt tand eller kun fortænderne der skal rettes – det kan jeg nu. En mindre behandling vil vare 3-6 mdr og koste 12.000 kr, hvilket jo er rigtig mange penge, men det skal sammenlignes med de hhv 29.000 kr og 35.000 kr, som tandretningen ellers koster.

Tandretning med “usynlige” skinner også kaldet Invisalign, består af nogle gennemsigtige skinner, der er lige så usynlige som kontaktlinser, når de sidder på tænderne. Man har skinnen på hele tiden og tager den kun af, når man skal spise eller børste tænder. Man skifter skinnen hver 14. dag. Hver skinne trykker med nøje udregnede kræfter, så tænderne rykker sig i den ønskede position.

Behandlingen starter med en forundersøgelse (inklusiv i beløbet), hvor der laves en vurdering af, om behandling med “usynlige” skinner overhovedet kan lade sig gøre. Kan behandlingen lade sig gøre, tages aftryk, som sendes ind til firmaet, der laver en 3-D model, som sendes pr e-mail til klinikken. På denne 3-D model af tænderne, kan man se skinne for skinne, hvordan tænderne rykker sig, om der skal slibes for at få plads og hvor mange skinner der skal laves. Når denne godkendes, sættes produktionen af skinnerne igang og behandlingen kan påbegyndes. Under vejs laves en række kontrol besøg (inklusiv beløbet), hvor jeg kontrollerer, at tænderne flytter sig som de skal. Flytter tænderne sig ikke som de skal, laves nyt aftryk og et nyt sæt skinner produceres (inklusiv behandlingen).