Undersøgelser viser, at behandling af parodontitis hos diabetes patienter kan mindske blodsukkerniveauet betydeligt og forhindre tidlig død på grund af diabetes. Samtidig har det vist sig, at diabetespatienter, der bliver behandlet for parodontitis, har nemmere ved at regulere deres blodsukker – endda med mindre mængder medicin. Der er således rigtig god grund til at interessere sig for sin tandsundhed og optimere sin mundhygiejne, hvis man har diabetes. Det er faktisk helt nødvendigt!.

Risiko for infektioner – også i mundhulen.

Diabetikere får lettere infektioner og har sværere ved at bekæmpe infejtioner. Det viser sig eksempelvis ved, at sår har svært ved at hele, eller at det tager længere tid. Også i mundhulen får diabetikere lettere infektioner i form af tandkødsbetændelse (gingivitis) og parodontitis, som begge er infektionssygdomme.

Større risiko for at miste tænder.Hvis diabetes ikke er velreguleret, er der 11 gange højere risiko for at miste knoglevæv omkring tænderne på grund af parodontitis. Men også selv om diabetes er velreguleret, må man stadig regne med en større risiko for at udvikle infektioner i mundhulen. Samtidig er der også en øget tendens til mundtørhed, som kan øge risikoen for huller i tænderne og svamp i mundhulen.

Kilde: Helse januar 2018