Snorke­skinne

Få en god nats søvn med snorkeskinnen

Også kaldt “apnøskinnen” er en rigtig god hjælp til at komme af med både almindelig snorken og afhjælpe opvågninger om natten p.g.a. tillukket svælg.

Virkningsmetode

Skinnen sidder fast på både overkæbe- og underkæbetænder. Den er åben i fronten, så der både er mulighed for at trække luft gennem næse og mund. Skinnen fungerer på den måde, at den trækker underkæben frem, således, at den bløde del af ganen ikke lukker til bagud ved svælget.

Formålet med skinnen er udover at fjerne snorkelyden (som i sig selv kan være meget generende!), at fjerne tillukningen bagtil ved svælget, øge iltindholdet i blodet, fjerne trætheden og derved få en almindelig hverdag igen.

Vi laver nu to typer af snorkeskinner: én hvor kæberne er fixeret hele tiden og én hvor man kan åbne munden, dvs det er nemmere at tale og drikke med skinnen i munden (Somnomed skinnen). Vi er naturligvis certificeret til at lave skinnerne her på klinikken og går løbende på kursus i behandlingen af søvnapnø

Fremstilling

Før skinnen fremstilles, kræver det et besøg hos en øre- næse- halslæge, som undersøger om snorken skyldes tillukning af næsen. Er dette tilfældet, virker skinnen ikke.

Er problemet tillukning af svælget (hvilket er de fleste tilfælde), scanner vi dine tænder – altså UDEN aftryksmateriale – og finder den position dine tænder skal fixeres i. Scannet senes til vores teknikker, som fremstiller skinnen. Skinnen kontrolleres ved almindelige tandeftersyn.

Min erfaring er, at skinnen er meget effektiv og er et godt alternativ til iltapparatur og kirugi.

Ønsker du at vide mere..?

Du er naturligvis også meget velkommen med evt. spørgsmål. Klik her for at gå til vores kontaktformular, eller ring til os på 56 65 52 00.

Du kan også læse mere om behandlingen på Dansk Søvnapnø Forenings egen hjemmeside