Behandlinger

Tandprotese hos Din Tand i Køge

En tandprotese er en kunstig erstatning for manglende tænder, der bruges til at genskabe funktion og/eller for at optimere det kosmetiske udtryk af dit tandsæt. Tandproteser kan både være aftagelige eller fastgjort permanent i munden, og man taler overordnet om to typer af tandproteser: delproteser og helproteser. Der kan være flere årsager til, at vi hos Din Tand Køge beslutter i fællesskab med dig, at du har brug for en tandprotese. Det kan fx være grundet tandtab, kosmetiske årsager eller for at forbedre tyggefunktionen.

Hos Din Tand Køge skræddersyer vi en løsning med tandprotese(r), der passer til din ønsker, behov og udfordringer. Den rette tandprotese kan naturligvis være med til at forbedre funktionen af dit tandsæt og det kosmetiske udtryk, men det bidrager også overordnet til øget livskvalitet, og det vil vi hellere end gerne hjælpe med.

Bliv klogere på de forskellige tandprotesetyper

Vi vil i konsultation med dig finde den type tandprotese, der matcher dine behov. Derfor kan det alligevel være rart at være informeret om, hvad man ultimativt har at vælge imellem. Der er som nævnt overordnet to typer af tandproteser: delproteser og helproteser.

En delprotese anvendes, når nogle naturlige tænder stadig er til stede i mundhulen. Den består af en række kunstige tænder eller en kunstig tand, der erstatter tomrummet. Delprotesen fastgøres til de eksisterende tænder ved hjælp af små ankre.

En helprotese bruges i stedet, når alle tænder i en kæbe mangler – i gamle dage kaldte man det for et gebis. Helproteser er et sæt af tænder, der sidder fast i lyserødt akryl, som ligner tandkød. Den sidder fast ved hjælp et naturligt vakuum, der dannes mellem protesen og dine egne gummer.

Derudover tilbyder vi også tryklåsproteser og teleskopproteser. Tryklåsproteser er et godt og billigt alternativ til tandimplantater, og så sikrer tryklåsene, at protesen altid sidder fast, selvom man måske har flade gummer. Teleskopproteser giver dig en protese uden synlige bøjler og kan anvendes som aftagelig delprotese.

Tandproteser fremstilles til den enkelte persons mund

Når vi fremstiller tandproteser til dig, er det altid med udgangspunkt i netop din mund, bid og tandsæt. Det sikrer en præcis og behagelig pasform samt et naturligt udseende. Når din protese er fremstillet, vil du blive bedt om at prøve den i munden, så vi kan sikre os, at protesen opfylder de ønskede æstetiske og funktionelle behov. Herefter kan vi foretage justeringer om nødvendigt.

Oftest stillede spørgsmål

Her finder du svar på typiske spørgsmål fra patienter

Hvad er en tandprotese?
En tandprotese er en kunstig erstatning for manglende tænder, som kan fremstilles i forskellige materialer.
Hvad koster en tandprotese?

Du kan se alle vores priser lige her.

Ser en tandprotese naturlig ud?

Hos Din Tand Køge er vi i stand til at bygge tandproteser, der sikrer, at både tænder og kunstigt gummemateriale ser helt naturligt ud.

tidsbestilling

Book tid til tandlægeeftersyn

Hvis du ønsker at booke tid til tandlægeeftersyn, kan du gøre det her på hjemmesiden, eller du kan kontakte os på 56 65 52 00.

Bestil tid

Kontakt os