Pas godt på din rodfyldte tand

jun 19, 2023

Lars Bjørndal fra Odontologisk Institut (Københavns Universitet) har sammen med svenske kolleger gennemført en undersøgelse til belysning af, hvor mange rodfyldte tænder der mistes, og hvorfor de mistes. I studiet indgår oplysninger om 216.764 personer, der i 2009 fik foretaget mindst én rodfyldning.

Resultatet var at 9,5 %  af de rodfyldte tænder, efter 5 år blev fjernet !.

Den største risiko for at den rodfyldte tand blev fjernet var , at tanden ikke blev behandlet med stift og krone efterfølgende. Hvis der blot laves plastfyldning i tanden efter rodbehandlingen, var der mellem 2 og 3 gange højere risiko for at tanden skulle fjernes.

Dette understreger blot vigtigheden af at tandkronen forstærkes med stift og krone efter rodbehandling.

Vi tager altid denne samtale når vi rodbehandler og udleverer overslag på behandlingen, så du kan se hvad du skal forholde dig til økonomisk før behandlingen. Denne artikel understreger bare vigtigheden af at få lavet behandlingen rigtig fra start, så tanden kan holde i mange år fremover.

Paradentose kan føre til diabetes og blodpropper

Paradentose kan føre til diabetes og blodpropper

Sundhed: Forskningsresultater får en række læger, forskere og tandlæger til at efterlyse langt større tilskud til behandling af mundsygdomme. Kronisk betændelsestilstand i munden er langt mere skadelig end hidtil antaget. Hver anden dansker over 50 år har paradentose,...

læs mere

Bestil tid

Kontakt os