Dårlig ånde

jul 10, 2023

I tillæg til plak og gingivitis, kan ophobning af bakteriebelægninger, specielt på tungens bagerste del, resultere i dannelse af flygtige svovlforbindelser. Disse opleves som dårlig ånde. Flygtige svovlforbindelser dannes når bakterierne omdanner svovlholdige aminosyrer. Metalioner hæmmer dannelsen af disse flygtige svovlforbindelser pga. deres tilhæftning til svovlioner.

Colgate Komplett tandpasta, SB-12 mundskyl er nogle af de tandplejeprodukter der indeholder et aktivt zinkcitratsystem, der har vist sig effektivt mod dårlig ånde i op til 12 timer. Herudover kan man bruge en mundskraber, der fjerner belægningerne fra tungen. Det skal dog siges at dårlig ånde også kan stamme fra maven, hvor disse produkter ikke har den store virkning.

Paradentose kan føre til diabetes og blodpropper

Paradentose kan føre til diabetes og blodpropper

Sundhed: Forskningsresultater får en række læger, forskere og tandlæger til at efterlyse langt større tilskud til behandling af mundsygdomme. Kronisk betændelsestilstand i munden er langt mere skadelig end hidtil antaget. Hver anden dansker over 50 år har paradentose,...

Lak i stedet for bor og fyldninger?

Lak i stedet for bor og fyldninger?

Når man først har sat boret til et tandsæt, er prognosen for både den enkelte tand og hele tandsættet lidt dårligere. Derfor har forskere i lang tid været interesseret i at finde ud af, om der er en anden måde at stoppe udviklingen af caries ved end fyldningsterapi....

Bestil tid

Kontakt os