Dårlig ånde

jul 10, 2023

I tillæg til plak og gingivitis, kan ophobning af bakteriebelægninger, specielt på tungens bagerste del, resultere i dannelse af flygtige svovlforbindelser. Disse opleves som dårlig ånde. Flygtige svovlforbindelser dannes når bakterierne omdanner svovlholdige aminosyrer. Metalioner hæmmer dannelsen af disse flygtige svovlforbindelser pga. deres tilhæftning til svovlioner.

Colgate Komplett tandpasta, SB-12 mundskyl er nogle af de tandplejeprodukter der indeholder et aktivt zinkcitratsystem, der har vist sig effektivt mod dårlig ånde i op til 12 timer. Herudover kan man bruge en mundskraber, der fjerner belægningerne fra tungen. Det skal dog siges at dårlig ånde også kan stamme fra maven, hvor disse produkter ikke har den store virkning.

Paradentose kan føre til diabetes og blodpropper

Paradentose kan føre til diabetes og blodpropper

Sundhed: Forskningsresultater får en række læger, forskere og tandlæger til at efterlyse langt større tilskud til behandling af mundsygdomme. Kronisk betændelsestilstand i munden er langt mere skadelig end hidtil antaget. Hver anden dansker over 50 år har paradentose,...

læs mere

Bestil tid

Kontakt os