17. december 2012

Dansk tandpleje

Tandsundheden i dagens Danmark er rimelig god. Ser vi på de to store tandsygdomme parodontose og caries, er der langt færre patienter i dag med alvorlige grader af de to sygdomme end der var for bare 20 år siden.
Læs mere

18. november 2012

Kursus i kirugi

Marie var i fredags på spændende kursus i kirurgi.
Læs mere

31. oktober 2012

Forebyggelse af huller

Ny svensk forskning har vist, at børn, som undgår tidlig kolonisering med mutans streptokokker (MS)( bakterier der giver huller i tænderne red.), forbliver MS fri - og det har positiv betydning for deres cariesudvikling. I studiet blev børn af førstegangsmødre, som havde højt MS-niveau, og som deltog i et kontrol- og forebyggelsesprogram, undersøgt i 19-års alderen. Forskerne kunne på den baggrund konkludere, at det er muligt at forblive negativ mht. MS i voksenalderen, hvis man undgår tidlig kolonisering. Derfor foreslår de, at strategier til at undgå eller forsinke kolonisering med MS bør indgå i forebyggelse af "early childhood caries". Kommentar af Professor Svante Henrik Agardh Twetman, Tandlægeskolen København: -Studiet er interessant og unikt på grund af den lange opfølgningsperiode, men samtidig er studiegruppen meget lille, hvilket begrænser konklusionerne. Resultaterne støtter dog hypotesen om, at en stabil og balanceret biofilm i mundhulen (plak) er associeret med oral sundhed, mens en tidlig kolonisation af stærkt acidogene og aciduriske bakterietyper (som fx Streptococcus mutans) medfører en forhøjet risiko for caries. Arbejdet giver bekræftende viden til planlægning, organisation og gennemførelse af forebyggende programmer. (kilde: Tandlægebladet). Maries kommentar: Dette er et område i rivende udvilking og meget spændende, at man kan forebygge caries og måske styrke hele immunforsvaret, ved at være opmærksom på bakterie påvirkning i specielt det første leveår. Man kan f.eks fralægge sig den dårlige vane- som jeg havde som småbarnsmor - at tage sutten i munden før barnet får den ( i den gode mening at rengøre den!), når de tabte den på gulvet!, her er det nok bedre at skylle den, eller fjerne det værste snavs og give barnet den, da man tilfører barnet rigtig mange bakterier ved selv at tage sutten i munden.
Læs mere

21. oktober 2012

Lakering af huller

Forsøg med lakering af huller giver lovende resultater.
Læs mere

27. august 2012

Marie på kursus i kiurgi

Onsdag den 22/8 og torsdag den 23/8 var Marie på kursus i avanceret knoglegenopbygning og implantatbehandling på Rigshospitalet.
Læs mere

06. juli 2012

Invisalign med stor succes

Vi har her på klinikken efterhånden lavet en del Invisalign behandlinger med stor succes. Marie har blandt andet selv prøvet det, og kan derfor med egen erfaring fortælle om, hvordan hverdagen er med disse skinner.
Læs mere

06. juli 2012

Ferie

Så nærmer sommerferieperioden sig med hastige skridt. Vi overlapper som sædvanligt, således at klinikken har åbent hele sommerferieperioden.
Læs mere

30. maj 2012

9. - 12. Maj Marie til verdenskongres i Astra Implantater

Det er 27 år siden, Astra Implantatet blev introduceret på markedet. Implantatet blev udviklet af en professor Brånemark på Gøteborg Universitet, hvor han også stammer fra.
Læs mere

30. april 2012

Modernisering af hjemmesiden

Vi er nu endelig blevet færdig med vores ny hjemmeside. Designet er bibeholdt, men den er tilpasset de større skræme, samt iOS, så den nu kan ses uden problemer på iPad og iPhone.
Læs mere