fredag den 24.- og lørdag den 25. oktober, var Marie på kursus afholdt af DSOI (Dansk Selvskab for Oral Implantologi) i Vejle. Der blev informeret om fordele og ulemper ved de nye overflader på implantaterne, som gør at de heler hurtigere, men har ulemper i forhold til ansamling af bakterier, hvis der kommer periimplantitis omkring implantatet. Til rygere var der den gode nyhed, at de nye overflader ikke er så følsom overfor rygning som de gamle glatte overflader var mht heling. Man skal stadig huske på, at alt heling i kroppen går hurtigere og bedre hos ikke-rygere. Afslutningsvis fortalte Joseph Choukroun, der er tandlæge og anestisiolog i Nice om heling. Han har forsket i vævsheling og vækstfaktorer i mange år. Han fortalte om en metode, hvor man bruger patientens eget blod, centrifugerer det og bruger den fibrin-klump der kommer ud af dette. Herudfra kan man lave membraner, eller bindingsmiddel til knogle granulater, som dels gør, at den opbyggede knogle bliver hvor man har placeret den og dels fremmer kardannelsen i vævet, som er altafgørende for helingen. Det var 2 meget inspirerende dage i godt selvskab og smukke omgivelser .

Fredag den 24.- og lørdag den 25. oktober, var Marie på kursus afholdt af DSOI (Dansk Selvskab for Oral Implantologi) i Vejle.

Der blev informeret om fordele og ulemper ved de nye overflader på implantaterne, som gør at de heler hurtigere, men har ulemper i forhold til ansamling af bakterier, hvis der kommer periimplantitis omkring implantatet.

Til rygere var der den gode nyhed, at de nye overflader ikke er så følsom overfor rygning som de gamle glatte overflader var mht heling. Man skal stadig huske på, at alt heling i kroppen går hurtigere og bedre hos ikke-rygere.

Afslutningsvis fortalte Joseph Choukroun, der er tandlæge og anestisiolog i Nice om heling. Han har forsket i vævsheling og vækstfaktorer i mange år. Han fortalte om en metode, hvor man bruger patientens eget blod, centrifugerer det og bruger den fibrin-klump der kommer ud af dette. Herudfra kan man lave membraner, eller bindingsmiddel til knogle granulater, som dels gør, at den opbyggede knogle bliver hvor man har placeret den og dels fremmer kardannelsen i vævet, som er altafgørende for helingen. Det var 2 meget inspirerende dage i godt selvskab og smukke omgivelser . – See more at: /#sthash.h0UWsGXC.dpuf